Primarul Vergil Chițac promite un bazin olimpic în spatele Tomis Plus

Consilierii locali vor vota miercuri, 29 iunie a.c., un proiect de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice, faza studiu de prefezabilitate, pentru „Construire bazin olimpic în municipiul Constanța“.

Amplasamentul viitorului bazin de 50m se află în apropierea cartierelor rezidențiale Tomis Plus și Boreal. Amprenta construcției va fi de 5.225mp, iar suprafața de teren necesară este de circa 12.000mp.

Potrivit studiului de prefezabilitate, valoarea investiției este de 39,9 milioane de lei, fără TVA.

„Calitatea vieții în Constanța va crește nu doar datorită proiectelor pe care le derulăm în infrastructura rutieră, în termoficare sau în transportul public, ci și datorită atenției pe care o acordăm reabilitării și dezvoltării zonelor de agrement și de practicare a sportului. Orașul nostru nu deține, în acest moment, niciun bazin de înot, în vreme ce unul olimpic (de 50 de metri) nici măcar nu a fost adus în discuție până în acest moment, astfel că ne dorim să satisfacem o mai veche dorință a tuturor constănțenilor. Viitoarea arenă urmează să beneficieze inclusiv de o tribună de circa 600-800 de locuri, ceea ce va permite Constanței să organizeze concursuri naționale și internaționale.

Țin să vă reamintesc că zona delimitată de viitorul Bulevard Madrid, DN 3C și DC 89 se află într-un amplu proces de dezvoltare. Aici am demarat mai multe proiecte majore, care se vor concretiza în dezvoltarea unui nou pol de interes al Constanței. Acestea sunt:

– Bulevardul Madrid (zona Cartier Tomis Plus), precum și legătura cu arterele principale din zonă – studiu de prefezabilitate aprobat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 194/2020;

– Amenajarea de parcuri urbane publice noi, de mari dimensiuni (în suprafață totală de aproximativ 70 hectare);

– Reabilitare/modernizare drum, realizare arteră adiacentă – rută ocolitoare Constanța – legătura A4 cu DN 2A (Bulevardul Tomis), viitorul bulevard Madrid și DN 3C.

Pentru realizarea bazinului olimpic, costurile ar urma să ajungă la suma de aproximativ 47,5 milioane de lei, inclusiv TVA.

Precum dumneavoastră, și eu, la rândul meu, sunt nerăbdător să văd cum toate aceste planuri devin realitate. Vă asigur că, în acest moment, orașul nostru beneficiază de una dintre cele mai mari dinamici de modernizare și de dezvoltare din țara noastră. Se întâmplă lucruri bune“, a transmis primarul Vergil Chițac.

V.I.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.