Prima licitație pentru reabilitarea clădirii RAEDPP cu bulină roșie din zona Piața Griviței, anulată

Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public și Privat Constanța a fost nevoită să anuleze prima licitație inițiată pentru reabilitarea clădirii de pe strada Mercur, deoarece au fost depuse doar oferte inacceptabile și/sau neconforme.

Licitația pentru achiziție serviciilor de elaborare documentație tehnico-economică, asigurarea asitenței tehnice pe perioada de execuție a lucrărilor și execuția lucrărilor de constructii privind obiectivul de investiții „Reabilitare imobile aflate pe domeniul public și privat al Primăriei Constanța prin RAEDPP Constanța – imobil str. Mercur nr. 10“ a fost inițiată în data de 24 septembrie 2021. Termenul-limită pentru depunerea ofertelor a fost 15.10.2021, ora 15.00.

Valoarea estimată a lucrărilor a fost de 8.373.287,92 lei, fără TVA, din care 60.731 de lei pentru asigurarea utilităților necesare obiectivului, 139.610 pentru proiectare și asistență tehnică și 8.172.946,92 lei, pentru lucrările de reabilitare.

Clădirea are funcțiunea de locuințe colective și un regim de înălțime D+P+4Et+M, fiind construită acum 120 de ani. În prezent nu se află sub exploatare, din cauza stării avansate de degradare, fiind declarat imobil cu risc seismic.

La licitație au depus oferte asocierile de firme:

  • Navis Max (Lider) – Bairr Development – CT & VMA Construcții
  • ATC Architecture Expert (Lider) – Conel Sol Expert
  • Ramali Construct (Lider) – TQM Management.

Toate ofertele au fost, însă, inacceptabile și/sau neconforme, motiv pentru care Comisia de Evaluare a constatat că sunt îndeplinite condițiile anulării procedurii și propus RAEDPP Constanța anularea procedurii în conformitate cu art. 212 alin (1) lit. a) din Legea 98/2016.

Licitația a fost anulată în data de 21.06.2022.

Valentin ISPAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.