Ministrul Agriculturii a demisionat și se suspendă din PSD: este acuzat de abuz în serviciu

DNA a cerut Camerei Deputaţilor ridicarea imunităţii, pentru efectuarea urmăririi penale faţă de deputatul PSD Adrian Chesnoiu, pentru abuz în serviciu.

Potrivit procurorilor, în perioada 9 februarie – 11 aprilie 2022, ministrul Agriculturii ar fi determinat o persoană din subordine, la vremea respectivă membru în mai multe comisii de examinare, să-i furnizeze unui coleg (persoană de încredere a ministrului) o parte din subiectele concepute pentru probele scrise ce urmau a fi susținute cu ocazia organizării a patru concursuri pentru ocuparea unor posturi de: consilier clasa I, șef serviciu, director executiv adjunct și director executiv ai unor direcții județene.

Subiectele respective ar fi ajuns ulterior la patru candidați „agreați“ dintre care, în urma susținerii probelor scrise și orale, doar trei au promovat concursurile respective.

La intervenția directă a ministrului, în cazul unuia dintre candidați, membrii comisiei ar fi fost nevoiți să-l promoveze pe acesta, în condițiile în care nu obținuse un punctaj corespunzător. Ca urmare a acestui demers, persoana respectivă a fost numită în funcția de șef serviciu, obținând până în prezent venituri salariale în valoare de 33.782 de lei.

Cu privire la acuzațiile DNA, PSD a anunțat că Adrian Chesnoiu dorește ca instituțiile abilitate să facă cercetările necesare pentru eliminarea oricăror suspiciuni cu privire la activitatea sa. În acest sens, parlamentarul solicită „tuturor deputaților din toate partidele vot pentru ridicarea imunității parlamentare“.

De asemenea, Adrian Chesnoiu a luat decizia de a se retrage din funcția de ministru și de a se suspenda din Partidul Social Democrat.

V.I.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.