Edilul-șef nu vrea să schimbe secretarul general al municipiului Constanța

Mirabela Călin. FOTO Facebook

În luna mai a.c., consilierii USR Constanța au solicitat public primarului Vergil Chițac eliberarea din funcție a secretarului general al municipiului, Viorela Mirabela Călin, și organizarea unui nou concurs pentru acest post.

Secretarul general al municipiului Constanța, Viorela Mirabela Călin, nu a promovat examenul susţinut pentru acest post, funcţie în care este delegată prin dispoziția primarului Vergil Chițac încă din iunie 2021. Concursul, susţinut chiar în a treia zi de Crăciun, a fost picat de consilierul juridic şi, în prezent, organizarea acestuia ar face obiectul unei anchete a Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Cu toate acestea, Viorela Mirabela Călin a rămas în funcție, în baza dispozițiilor primarului Vergil Chițac.

În plus, activitatea acesteia a fost evaluată de dată recentă, de către o comisie formată din doi consilieri locali şi edilul-șef, Mirabela Călin primind la limită calificativul „bine“. Ea a fost notată cu media 3,52 (media 3,51 era minimă pentru obţinerea calificativului „bine” – n.r.). În cadrul unui interviu Focus Press, alesul local USR Mihai Ochiuleț a susținut că au fost schimbate notele inițiale pentru ca aceasta să nu primească „insuficient“.

Cu toate acestea, solicitarea consilierilor USR Constanța de a fi eliberată din funcție Mirabela Călin nu este luată în considerare de către primarul Vergil Chițac.

Edilul-șef le-a transmis aleșilor locali că ei nu au atribuții și competențe de a solicita încetarea numirii din funcție a Viorelei Mirabela Călin

„Îi transmitem domnului Chițac că într-o democrație nu este nevoie de «competențe» sau «atribuții» speciale pentru a solicita unui primar să demită o persoană despre care s-a dovedit cu acte că este incompatibilă cu funcția în care a fost numită. Această solicitare putea veni din partea oricărui cetățean al acestui oraș. Vergil Chițac ne arată, din nou, că se află pe o traiectorie paralelă cu administrația publică și, mai ales, cu principiile democratice“, au precizat reprezentanții USR Constanța.

V.I.

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.